Sportban nagy! - Lili (kajak és kosárlabda)

2020.09.15

Kajakozik, kosarazik és mellé még töretlenül mosolyog is. Lili 10 éves, mindkét sportágat versenyszerűen űzi és nem ritka, hogy a nagyobbak közt is helytáll. Az edzéseken a feladatokat koncentráltan teljesíti, de amint lehet benne van egy kis huncutkodásban és a lányokkal vidáman fröcskölik a vizet az evezőlapáttal a csapattársakra.

Nem próbáltak meg rábeszélni a szüleid, hogy valami lányosabb sportágat válassz?

Anyáék nem akartak rábeszélni soha, hogy mást válasszak, de nem is tudnám elképzelni magam mondjuk egy balett órán!

Mit szól a bátyád, hogy te is kajakozol?

Marcell kezdte hamarabb, de nem nagyon izgatja, hogy én is mentem utána és most kajakozok én is. Versenyeken szurkol nekem, segít is, például vízre tenni a kajakot, de ha az én edzésem ér véget később, akkor néha azért puffog, hogy rám kell várni.

Minden edzésen végig mosolyogsz?

Csak a fotókon látom, hogy mosolygok, nekem közben nem tűnik fel. Lehet, hogy komolyan vettem amikor anya egyszer azt mondta nekem, hogy én mindig mosolyogjak.

Egyszer majd választanod kell, hogy melyik sportágat folytasd. Most tudnál dönteni?

Nem, nem tudnék! Szerencsére még van egy kis időm, de nehéz döntés lesz később is.

Kik az edzőid, és ők hogyan állnak ahhoz, hogy két helyen is sportolsz?

A kajakedzőm Berekalli Éva, kosárlabdában pedig több is van, amikor ott voltál velem fényképezni, Dohár Zoltán volt velünk, de Fritz Krisztina és Gebri Orsolya is az edzőm.

Azt érzem, hogy mindkét helyen szívesen látnak és számítanak is rám, de szerencsére nem mondogatnak ilyeneket, hogy válasszak.

Mennyi edzésed van egy héten? Hétvégén a meccseken és versenyeken kívül másra is jut időd?

Hetente 5 edzésem van, nyáron nagyjából 2 hetente verseny is és még vannak edzőtáborok is olyankor. Télen kevesebb az edzés, akkor hetente csak három van, de lehet ezt most kibővítem és kajakon még 2 napot bevállalok. Meccsek nagyjából 3 hetente vannak. És van szabadidőm még így is! Ma például az iskolában a testnevelés órán a parkban voltunk, gyűjtöttem gesztenyét, és mostanra már készen is vannak a gesztenye figurák! Nagyon szeretek ilyen dolgokat csinálni, de festeni és rajzolni is tudok. Néha olvasni is szoktam. Ha megmondod melyik a kedvenc rajzfilmfigurád, lerajzolom neked rögtön!

Rendben, de elboldogulsz egy Batman figurával is?

Egy nyaralásra kajakot vagy kosárlabdát vinnél?

Egy kajakban kosárlabdát!

Milyen egy kajak edzés?

Ha időre megyünk, akkor háromszor 2000 métert szoktunk, vagy pedig a dombig megyünk, ami azt hiszem 12 km. A kajakozáson kívül mindenféle erősítést is csinálunk, például fekvőtámasz, húzódzkodás, guggolás, vagy éppen futunk.

Megszokott, hogy a fiúkat lehagyod az edzésen? Ők ezt hogyan fogadják?

Általában kifogásokat keresnek, de van azért, hogy elismerik!

Nekem nem úgy tűnt, mintha nagyon elfáradtál volna bármelyik edzésed végére is... Nyugtass meg, hogy néha azért te is "lemerülsz" és nem kell este még futni vinni!

Van hogy elfáradok és van hogy rögtön újra tudnám kezdeni az edzést. Pedig anya szerint nem vagyok egy hiperaktív alkat.

Hogyan volt az, hogy sapkában rajtoltál, de sapka nélkül értél célba?

Ez volt életem első országos bajnoksága vasárnap, először a 2000 méteres versenyszámban mentem. Pont a mi futamunk alatt támadt fel a szél, ami szinte rögtön le is repítette a fejemről a sapkát. Láttam, ahogy elsüllyedt, engem nem nagyon érdekelt, de anyát jobban! Ez volt az ismertetőjelem, hogy messziről is felismerje melyik vagyok én, de így most még a távcsővel sem látott. Egyébként nem tudod, hogy ki igazgatta a fejemen a sapkát a verseny előtt?

Örülök Lili, hogy mindenre ilyen jól emlékszel és értem a célzást, jövök neked egy rikítóan feltűnő színű sapkával (vagy anyának egy jobb távcsővel). Valóban én igazgattam, de ha időben szóltatok volna, ráragasztottam volna a fejedre!

Marcell 2 km-t biciklizett melletted és végig biztatott a versenyeden. Hallod ilyenkor a partról a kiabálást?

Sajnos nem lehet hallani semmit , de tudom, hogy megy kintről a szurkolás. Pedig jó lenne hallani a sok biztatást!

Mesélj arról, hogy miért is mondhatjuk, hogy vasárnap valóban ARANYOS lettél!

Gondolom most a váltóban megszerzett aranyérmemre gondolsz. Marcell edzője, István bácsi fel szokott kérni, hogy álljak be az ő U12-es váltójukba negyedik lánynak. Nagyon szoktam ennek örülni, és menni is szoktam, pedig az első ilyen alkalomnál nagyon izgultam, nehogy rajtam menjen el a dolog, hiszen én kisebb vagyok náluk! Többször mentem már így velük, egész évben verhetetlenek voltunk, minden váltót megnyertünk és szerencsére most az országos bajnokságon is így lett, így lettem én vasárnap ARANYOS!

Gratulálok neked a megszerzett érmekhez! Köszönet az MTK Budapest kajak-kenu szakosztályának és a Kőbányai Darazsak - Zsíros Akadémiának! És köszönöm az edzőidnek, hogy lehetőséget biztosítottak a fotózásra az edzéseiden! (Ismét óriási élmény volt motorcsónakból fényképezni és közben még egy jót beszélgetni is az edződdel!)

#SportbanNagy

#gyereksportfoto

#gazdaglili

#kajak

#kosarlabda

#susanvikiphotography

#kobanyaidarazsak

#MTK.kajak.kenu