Sportban nagy! - Bendegúz (szertorna)

2020.09.24

A Budapesti Honvéd Sportegyesület gyermek haladó korcsoportjának versenyzője Bendegúz, aki hetente 6 alkalommal jár edzésre és szemlátomást nem fárad el a 3 és fél órás edzés alatt sem. Inkább sportolni szeret, mint tanulni, pedig az iskolában is szinte csak ötösei vannak.

Hogyan fogadják az iskolában, hogy te tornász vagy? Szoktál ott is kézenállni?

Az osztálytársaimnak ez már természetes, hogy én tornázok. Persze, szoktam kézenállni ott is. Egyszer az egyik osztálytársam mondta, hogy tanítsam meg őt is kézenállni, de mivel ehhez sok idő kell, hogy valaki megtanulja, így nem tudtam megtanítani. De van olyan osztálytársam is, akinek annyira megtetszett az, amit én csinálok, hogy ő is tornázni akart és el is kezdett járni, igaz, ő már akkor túl sok éves volt, így csak olyan "hobbi-tornára" ment.

Mesélj egy kicsit az eddigi tornász pályafutásodról!

Hatévesen kezdtem tornázni, akkor a kicsik csoportjában voltam, majd nem sokkal később átkerültem egy másik csoportba. Ott már olyan gyerekek voltak, akik versenyre készültek, így hamarosan már én is indultam a versenyeken. Nagyon sok edzőm volt már, nem is nagyon tudom megszámolni, hogy pontosan mennyi, de legalább 10! Most a Honvédban tornázom, itt Mihók Ádám és Farkas Gergő az edzőm, akik nagyon aranyosak!

Ha nem tornáznál, akkor mit sportolnál?

Vívnék!!!... de azt hiszem, hogy ezt eddig még anya sem tudta. Egy sportágválasztón próbáltam ki, és nekem tetszett. De azért most még nagyon sokáig szeretnék tornázni inkább!

Mi leszel, ha nagy leszel?

Informatikus!

Tehát ha épp nem edzésen vagy, akkor a számítógép előtt szoktál ülni?

Hát igazából nem... ha nem edzek, akkor tanulok.

Biztos szoktál még mást is csinálni!

A testvéremmel szoktam játszani, de tornázom is otthon, például a bakon körözök... De nyáron például bicikliztem is! És akkorát estem, hogy vérzett a fejem és agyrázkódásom lett...

Azóta ültél már biciklin?

Persze!

Milyen egy napod?

Reggel rollerrel megyek iskolába, amikor pedig végzek, akkor anya jön értem és elhoz edzésre. A kocsiban szoktam enni és egy kis leckét is írok edzés előtt még. 3-kor kezdődik az edzésem és fél 7-ig tart. Minden nap van edzésem, még szombat délelőtt is. Vasárnap pedig templomba szoktunk menni a családommal.

Általában milyen egy edzés?

Bemelegítéssel kezdünk, ez majdnem egy órán át tart. Erősíteni szoktunk és a szereken gyakorolni az elemeket. Az edzés végén pedig lazítunk.

Te mint tornász, inkább hajlékony vagy, vagy inkább erős?

Hajlékony! De a hétvégén volt egy országos felmérőnk Győrben, és ott elég sok pontot kaptam a hajlékonyságra és az erősségre is.

Melyik a kedvenc szered?

A gyűrű! De igazából szeretem a talajt, az ugrást, a nyújtót, a korlátot és a lovat is.

És végezetül még egy kérdésemre válaszolj! Ki a példaképed?

Babos Ádám!

Én pedig végezetül szeretnék köszönetet mondani a Budapesti Honvéd Sportegyesületnek, valamint Mihók Ádámnak és Farkas Gergőnek, hogy örömmel láttak engem egy fotózásra! Nagyon jó hangulatú és nagyon hosszú edzésnek lehettem részese! További sok sikert kívánok Bendinek és a többi Honvédos tornásznak is!

#SportbanNagy

#szertorna

#gyereksportfoto

#honvéd

#budapestihonvedsportegyesulet

#susanvikiphotography